Walvishaai voer

Sien Sharks-lêers

Die walvishaai Dit is een van die visse wat die meeste kommer wek. Byvoorbeeld, ¿is dit 'n haai of 'n walvis? Dit is ongetwyfeld 'n haai en het fisiologie van enige ander vis. Die naam is egter gegee vanweë die enorme grootte, aangesien dit 12 meter lank kan wees en meer as 20 ton kan weeg..

Die walvishaai bewoon die oseane en seë naby die trope, want dit het 'n warm habitat nodig en is ongeveer 700 meter diep..

As u meer inligting oor hierdie buitengewone spesie wil weet, vertel ons u in hierdie AnimalWised-artikel walvishaai voer.

U sal dalk ook belangstel in: Natuurlike hondekosindeks
  1. Die spysverteringstelsel van die walvishaai
  2. Wat vreet die walvishaai?
  3. Hoe jag die walvishaai?
  4. Die walvishaai, 'n kwesbare spesie

Die spysverteringstelsel van die walvishaai

Die walvishaai het 'n groot mond, soveel so sy mondholte kan ongeveer 1,5 meter breed wees, sy kakebeen is baie sterk en robuust en daarin vind ons 'n menigte rye wat bestaan ​​uit klein en skerp tande.

Die walvishaai neem egter sy kos op 'n soortgelyke manier in as walviswalvisse (soos die blouwalvis), aangesien die menigte tande wat hy het nie 'n bepalende rol in sy dieet speel nie..

Die walvishaai suig 'n groot hoeveelheid water en voedsel deur sy mond toe te maak, en later word die water deur die kiewe gefiltreer en verdryf. Aan die ander kant is al die voedsel wat 'n deursnee van meer as 3 millimeter het, in die mondholte vasgevang en word later ingesluk.

Wat vreet die walvishaai?

Die mondholte van 'n walvishaai is so groot dat 'n seël, ondanks hierdie, hierdie vissoort kan pas voed op klein lewensvorms, hoofsaaklik van krill, fitoplankton en alge, alhoewel dit ook klein skaaldiere soos inkvis- en krablarwes kan verteer, en klein vissies, soos sardientjies, makriel, tonyn en ansjovis.

Die walvishaai verbruik elke dag 'n hoeveelheid voedsel wat gelyk is aan 2% van sy liggaamsmassa. U kan egter ook vir 'n paar tydperke gaan sonder om te eet, soos het 'n kragreserwestelsel.

Hoe jag die walvishaai?

Walvishaai hul kos opspoor deur reukwyses, Dit is deels te wyte aan die klein grootte van hul oë en die slegte plasing daarvan.

Om sy kos in te neem, staan ​​die walvishaai regop, hou sy mondholte naby die oppervlak en in plaas daarvan om voortdurend water in te neem, in staat is om dit deur sy kiewe te pomp, filter, soos hierbo genoem, die kos.

Die walvishaai, 'n kwesbare spesie

Volgens die IUCN (International Union for Conservation of Nature), die walvishaai dit is 'n kwesbare spesie voor die risiko van uitwissing, rede waarom die visvang en verkoop van hierdie spesie verbied en gepenaliseer word.

Sommige walvishaaie bly in gevangenskap in Japan en Atlanta, waar bestudeer word en dit word gehoop om die voortplanting daarvan te vergemaklik, wat ook die vernaamste doel van die studie moet wees, aangesien daar min bekend is oor die voortplantingsproses van die walvishaai.

Laat Jou Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here