Inkubasie en omgewing van keiserpikkewyne

Die keiserpikkewyn (Aptenodytes forsteri) is 'n watervogel wat deel uitmaak van die familie Sphenicidae, soos die res van pikkewyne. Anders as die ander, is die keiser die grootste spesie en ook die een wat verder suid woon, in die koue Antarktika. Daarbenewens is dit die enigste wat gedurende die winter voortplant.

Alhoewel daar tans byna 600 000 individue is, is keiserpikkewyne baie kwesbaar. Dit is hoofsaaklik te wyte aan die vermindering van ys in Antarktika as gevolg van die toename in oseaan temperatuur. Sy nuuskierige lewensiklus word heeltemal geassosieer met die genoemde ys. ¿Jy wil weet hoekom? Ons vertel u daarvan in hierdie AnimalWised-artikel oor uitbroei en omgewing van die keiserpikkewyn.

U stel dalk ook belang in: Krokodilinkubasie - Omgewings- en duurindeks
  1. Eienskappe van die keiserpikkewyn
  2. Waar woon die keiserpikkewyn?
  3. Voortplanting van die keiserpikkewyn
  4. Teling en uitbroei van die keiserpikkewyn

Eienskappe van die keiserpikkewyn

Die keiserpikkewyn is die groter en swaar van alle soorte pikkewyne. Dit het 'n gemiddelde hoogte van 1,15 meter en sy gewig kan 40 kilogram bereik. Die verekleed is swart op die rugkant van die liggaam, insluitend die vinne, terwyl die buik wit is. Maar as iets opval onder die kenmerke van die keiserpikkewyn, is dit die oranje vlek jou oorstreek.

Hierdie voëls is uitstekende swemmers. In werklikheid kan hulle hou tot 20 minute onder water en daal af tot dieptes groter as 500 meter. Dit is te danke aan sy vaartbelynde lyf, plat vlerke en gewwe voete. Hierdie pikkewyne bring egter die grootste deel van die jaar op die ys deur. Om hulself van die koue te isoleer, het hulle 'n dik laag vet onder die vel. Daarbenewens is sy verekleed die digste wat bekend is.

In die binneste lae van hul verekleed versamel hulle 'n laag lug wat ook as isolator werk. Terwyl hulle swem, laat hulle hierdie lug bietjie vir bietjie vry in die vorm van borrels. Hierdie lugballe bly vas aan die oppervlak van u vere en verminder die weerstand wat u liggaam teenoor die deurloop van water teenstaan. Sodoende slaag hulle daarin om 'n spoed tot 30 km / h.

Waar woon die keiserpikkewyn?

Keiserpikkewyne vorm groot kolonies in die dikte see ys rakke wat omring die Antarktika. Dit is op hierdie uiterste plekke waar hulle die hele winter deurbring, terwyl dit boonop voortdurend nag is. Om warm te bly, bind hulle baie met mekaar en maak hulle beurte om in die middel van die massa pikkewyne te wees. Dit is ook in hierdie tyd wanneer hulle voortplant.

In Desember word dit daglig en kom die somer. Die kuikens groei hul vere, net voordat hul ouers dit smul. Aan die einde van Februarie is albei prosesse afgehandel en vertrek almal na die koue see rondom die kontinent. Daar spandeer hulle etlike weke aan krill, vis en inkvis. Op hierdie manier versamel hulle vet om 'n nuwe winter in die gesig te staar.

As u ook wil weet wat pikkewyne eet, laat ons hierdie ander AnimalWised-artikel oor Penguin se voeding.

Voortplanting van die keiserpikkewyn

Aan die einde van Maart of April, Die herfs kom na Antarktika, waar die ysplate begin verdik. Pikkewyne versamel hulle en vorm groot kolonies. Hierin soek hulle hul voortplantingsmaat, dit wil sê elke jaar anders. So begin die voortplanting van die keiserpikkewyn.

Die hoflikheid van hierdie voël is een van die langstes wat bekend is. Vir ongeveer drie weke gee mans 'n reeks squawking vir aandag van die wyfies, sodat die kolonie 'n baie lawaaierige plek word. Elke liedjie van elke pikkewyn het individuele verskille waarmee wyfies kan besluit watter een hulle die beste hou.

Die mannetjie wat deur 'n vrou gekies word, voer 'n reeks bewegings uit wat sy na-aap. Ons kan dit sê hulle dans saam om hul verhouding te versterk. Net daarna beweeg hulle albei deur die kolonie en beduie vir die ander dat hulle besluit het om saam te wees. Uiteindelik buig albei kongenene hul koppe, wat dui op die begin van paring..

Die reproduksie van die keiserpikkewyn verskil baie van die res van sy familielede. As u meer wil weet, beveel ons hierdie ander artikel aan oor hoe pikkewyne voortplant.

Teling en uitbroei van die keiserpikkewyn

Na drie weke van swangerskap lê die wyfie 'n enkele eier. Op daardie oomblik begin die inkubasie van die keiserpikkewyn, waarvan 'n baie moeilike taak is die mannetjie is in beheer. Om dit te doen, plaas dit die eier op sy bene en bedek dit met sy vere en vorm dit 'n soort sak. In dieselfde posisie en sonder voeding, bly dit gedurende Mei en Junie..

Intussen onderneem moeders a Lang reis Na die see om kos te kry. As hulle terugkom, het die eiers reeds uitgebroei en die kuikens wag honger. Gelukkig kom hul moeders terug met hul gewasse vol kos en laat dit weer vir hul kinders opkom. Van toe af sorg die moeders vir die kuikens terwyl die vaders na die see vertrek om te voed..

Vir meer inligting, kan u hierdie ander artikel raadpleeg ¿Hoe pikkewyne gebore word?

¿Hoe die keiserpikkewyn vir sy kleintjies sorg?

Tydens die kuiken se eerste lewensmaande, albei kongenes Hulle maak beurte om dit warm te hou en kos te kry. Dit is eers in September, met die koms van die lente, dat die kuikens hul ouers se skote verlaat. Hulle begin dan gelyktydig visvang om aan die eise van u kroos te voldoen.

In Desember kom die somer en die kuikens is 5 maande oud. Hulle het baie gegroei en hul dons verdwyn, wat aanleiding gee tot waterdigte vere. As dit gebeur, is hulle gereed om van hul ouers te skei, alhoewel hulle dit nog steeds doen hulle weet skaars hoe om te swem, duik of vis te vang. Daarom gaan hulle verby 5 of 6 jaar onder die ys leer totdat hulle terugkeer na die kolonie en na 'n maat soek om mee te paar.

Laat Jou Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here