Die 12 mees bedreigde diere in Panama

Die spesie-uitsterwing van die planeet Aarde is 'n betreurenswaardige feit. In die meeste gevalle is die mens en die effek van sy aktiwiteit op die omgewing die hoofoorsake van sulke verdwyning.

Panama is 'n land in Sentraal-Amerika. Dit is bekend vir sy kanaal wat twee oseane verbind en sy warm tropiese klimaat. Alhoewel daar verskillende diere in Panama is wat in gevaar is om uit te sterf, wys ons u in hierdie AnimalWised-lys die kwesbaarste en daarom die meeste geraak deur menslike optrede..

Hier wys ons jou die 12 mees bedreigde diere in Panama:

U stel dalk ook belang in: Die 12 mees bedreigde diere in Guatemala-indeks
  1. Panama goue padda
  2. Mannetjie van berg of Sentraal-Amerikaanse tapir
  3. Witbaard pekary
  4. seekoei
  5. Panamese nagapie
  6. Geoffroy se spinnekop
  7. Rivierwolf
  8. Loggerhead skilpad
  9. Harpy arend
  10. Sentraal-Amerikaanse Puma
  11. Kraag peccary
  12. Geverfde konyn

1. Goue padda van Panama

Die Atelopus zeteki is 'n padda endemies aan die Panamese gebied wat in die natuur as uitgesterf beskou word. Dit is inheems aan vogtige tropiese woude, waar dit verkies om naby strome te woon.

Onlangs is ontdek dat dit deur middel van ander amfibiese variëteite kommunikeer Lyftaal, terwyl gebare met sy voorpote gemaak word, gee dit ook keelgeluide met sy keel uit.

Dit word sedert 2007 in die natuur beskou as uitgestorwe, maar daar is verskillende programme wat toegewy is aan die bewaring daarvan, waar hulle verantwoordelik is vir die voortplanting van die spesie in gevangenskap. Hulle grootste bedreiging is besoedeling en die vernietiging van woude.

2. Mannetjie van die berg of Sentraal-Amerikaanse tapir

Die Tapirus bairdii het baie name in Sentraal-Amerika. Is genoem tapir, tapir, niguanchan, onder andere. Hierdie soogdier woon in verskillende lande, waaronder Panama, Mexiko en Ecuador..

Die bosmannetjie word gekenmerk deur sy kort rok, lang snoet en deur die feit dat wyfies hul kleintjies 400 dae lank draag voordat hulle geboorte gee. Dit kan beide vogtige woude en droë gebiede bewoon, solank dit in gebiede naby 'n rivier en plantegroei gebeur.

Daar word beraam dat in Panama is daar slegs 1000 eksemplare en die bevolking neem voortdurend af, veral as gevolg van onoordeelkundige jag op sy vleis.

3. Witbaardpekarie

Die Tayassu pecari is 'n soogdier wat byna al die lande van Suid- en Sentraal-Amerika bewoon. Dit behoort tot dieselfde familie as wilde varke en varke, en sy voorkoms is dus soortgelyk: mollige lyf, kort bene en langwerpige snoet..

Die peccary, ook genoem wilde vark, Dit is dagelik en kan naby die kus en in vogtige woude of halfwoestyngebiede woon. Die grootste gevaar van die peccary is roofdiere: die jaguar en puma jag dit vir voedsel, terwyl die mens dit vir sy vel jag.

4. seekoei

Die seekoei (Trichechus manatus), ook bekend as seekoei, Dit woon in vars en sout water, en dit word ook in Amerika in die Amasone-rivier en in die Karibiese See aangetref. Ondanks die groot grootte, is die seekoei 'n vreedsame watersoogdier wat net voed op plante wat in seë en riviere voorkom..

Sover bekend is die mens die enigste skuldige vir die afname in die bevolking van hierdie spesie: jag op sy vleis en vet besoedel die waters waar hy woon en beseer dit dikwels met bote en skepe. Daar is verskeie natuurreservate wat gewy is aan die bewaring van die seekoei, waaronder die San San Pod Sak van Panama, geleë in Bocas del Toro.

5. Panamese nagapie

Die nagapie (Aotus zonalis) is 'n primaat wat net in Panama en sommige dele van Colombia woon. Dit leef in bome, daarom verkies dit bevolkte woude, en dit is 'n nagtelike dier. Dit is een van die kwesbaarste diere in gevaar van uitwissing in Panama.

Die nagtelike aap weeg tussen 600 en 900 gram en word gekenmerk deur 'n donkerbruin jas wat geel of oranje word in die buik. Tans is die aantal eksemplare van hierdie spesie onbekend, maar die grootste bedreiging is die ontbossing van woude en besoedeling.

6. Geoffroy se spinnekop

Die Ateles geoffroyi o geoffroy se spinnekop is 'n primaat tipies van Sentraal-Amerika en een van die grootste op die vasteland. Dit is 'n dier wat in groepe van tot 5000 lede kan leef..

Dit verkies om in reënwoude en mangroves te woon, waar hy die meeste van die tyd in die boomtoppe deurbring om kos te soek. Dit voed op vrugte, blare, heuning en sommige insekte. Die ontbossing van woude wat hierdie spesie op die rand van uitwissing bewoon, maar ook die jag van mense.

7. Rivierwolf

Die rivierwolf of neotropiese otter (Lontra longicaudis) bewoon Sentraal- en Suid-Amerika. Dit behoort tot die familie Mustelidae en word gekenmerk deur 'n dik donker sjokoladekleurige rok. Dit woon in woude, savanne en moerasse, maar dit is noodsaaklik dat daar altyd 'n oorvloed waterbron in die omgewing is, soos riviere en strome, aangesien dit die grootste deel van sy lewe daarin ontwikkel. Dit voed op visse en ander diere wat hy in die waters kan kry.

Die belangrikste bedreigings vir die rivierwolf is besoedeling en jag om jou vel in die hande te kry.

8. Loggerhead skilpad

Die loggerhead of loggerhead skilpad (Caretta caretta) bewoon nie net die waters rondom Panama nie, maar ook die Middellandse See en die Indiese, Atlantiese en die Stille Oseaan. Die loggerhead skilpad bring die grootste deel van sy lewe in die seë en oseane, dit nader die strande en kus slegs as dit tyd is om te kuit, waarvoor dit sy eiers onder die sand lê.

Die uitgebreide verspreiding daarvan werk teen die spesie as dit wil voorkom dat dit verdwyn, aangesien dit afhang van die belang van baie regerings. Die belangrikste faktore wat dit bedreig, is die visnette en die oseaanbesoedeling met plastiek, aangesien hulle dikwels in verskillende voorwerpe vasgevang is of as gevolg van voorwerpe wat hulle ingeneem het.

9. Harpy Eagle

Die Harpy arend (Harpia harpyja) word beskou as die grootste op die vasteland en word versprei tussen Sentraal- en Suid-Amerika. Dit gaan oor 'n Roofvoël wat 2 meter hoog en amper 10 kilo bereik. Verkies om vogtige woude te leef en voed hulle op ander diere, soos gordeldiere, peccaries, luiaards en voëls.

Die harpagtige arend is die nasionale voël van Panama en dit is 'n spesie wat deur verskillende instellings in die land beskerm word. Hul grootste bedreiging is die vernietiging van hul habitat.

10. Sentraal-Amerikaanse Puma

Die Sentraal-Amerikaanse poema concolor (Puma concolor costaricensis) is 'n subspesie wat in Panama en Costa Rica woon. Dit verkies om in woude te woon, hetsy nat of droog. Is 'n nagtelike spesies wat kleiner diere vreet.

Soos baie ander bedreigde diere in Panama, word die Sentraal-Amerikaanse poema geraak deur die Vernietiging van hul habitat, wat 'n benadering tot menslike bevolking veroorsaak op soek na voedsel. Jag beïnvloed ook die voortbestaan ​​van hierdie subspesie.

11. Kraagpekarie

Die kraag peccary (Pecari tajacu) word op die Amerikaanse vasteland versprei van noord na suid. Sy pels is byna heeltemal swart, behalwe 'n wit area om sy nek, wat dit sy naam gee. Die verspreiding daarvan is wyd, want dit bewoon woestyngebiede en savanne tot in tropiese gebiede, waar hulle voed met wortels, vrugte, blare en ongewerweldes. Die belangrikste vyande van die peccary is ontbossing, besoedeling en jag.

12. Geverfde konyn

Ons sluit die lys van bedreigde diere in Panama met die geverfde konyn, ook genoem slap Y gewone baal (Cuniculus paca) is 'n knaagdier wat in Sentraal-Amerika en 'n deel van Suid-Amerika woon. Dit is 'n nagtelike dier en 'n goeie swemmer, sowel as 'n herbivoor. Bedags rus hy verkieslik in sy hol. Die grootste bedreiging daarvan is jag vir vleisverbruik, so in Panama word dit gereguleer.

Laat Jou Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here