Tipes bere - spesies en hul kenmerke

Sien Bear velle

Die Bere hulle het 55 miljoen jaar gelede ontwikkel van 'n gemeenskaplike voorouer met katte, honde, robbe of weëls. Ons kan bere vind op byna elke plek in die wêreld, elkeen daarvan aangepas by u omgewing. Hierdie aanpassings maak dit dat sommige soorte bere anders is as ander. Die kleur van die jas, die kleur van die vel, die dikte, die dikte en die lengte van die hare maak dit beter aangepas vir die omgewing waarin hulle woon, om hul liggaamstemperatuur te reguleer of hulself met hul omgewing te kamoefleer..

Tans is daar agt spesies bere, alhoewel hierdie spesies in baie subspesies onderverdeel is. In hierdie AnimalWised-artikel sal ons sien hoeveel soorte bere daar is en hul eienskappe..

U kan ook belangstel in: Tipes valke - spesies en hul kenmerke Indeks
  1. Maleise beer
  2. Lippie beer
  3. Brilbeer
  4. Grizzly
  5. Asiatiese swartbeer
  6. Amerikaanse swartbeer
  7. Reuse pandabeer
  8. Ysbeer

Maleise beer

Die Maleierbere, ook bekend as sonbere (Helarctos malayanus) bewoon die warm gebiede van Maleisië, Thailand, Viëtnam of Borneo, alhoewel hul bevolkings die afgelope jare onrusbarend afgeneem het as gevolg van die verdwyning van hul natuurlike habitat en die gebruik wat die Chinese medisyne aan die gal van hierdie dier toeskryf..

Dit is die kleinste spesie beer wat bestaan, die mannetjies weeg tussen 30 en 70 kilogram en wyfies tussen 20 en 40 kilogram. Die pels is swart en baie kort, aangepas vir die warm klimaat waar hy woon. Hulle het een hoefystervormige borsvlek oranje.

Hulle dieet is gebaseer op die inname van neute en vrugte, hoewel hulle alles sal eet wat binne hul bereik is, soos klein soogdiere of reptiele. Hulle mag ook verteer heuning wanneer hulle dit ook al vind. Hiervoor het hulle 'n baie lang tong waarmee hulle die heuning uit die korwe haal.

Hulle het nie 'n broeiseisoen nie, dus kan hulle die hele jaar voortplant. Ook Maleierbere slaap nie. Na kopulasie sal die mannetjie by die wyfie bly om haar te help om kos te vind en 'n nes vir die toekomstige nageslag te vind. As hulle gebore word, kan die mannetjie bly of vertrek. Sodra die kleintjies van hul moeder geskei is, sal die mannetjie weer vertrek of met die wyfie saamgaan..

Lippie beer

Die lippe bere of lui bere (Melursus ursinus) woon in Indië, Sri Lanka en Nepal. Die bevolking wat in Bangladesj bestaan ​​het, het uitgesterf. Hulle kan in verskillende habitats woon, soos droë en vogtige tropiese woude, savanne, struike en grasvelde. Hulle vermy plekke wat baie deur mense versteur word.

Hulle word gekenmerk deur lang, reguit en swart hare te hê wat baie verskil van ander spesies bere. Dit het 'n baie langwerpige snuit met prominente en beweeglike lippe. Op hul bors het hulle 'n wit kol in die vorm van "V ". Hulle kan weeg 180 kilogram.

U dieet is halfpad tussen insekvretend en vrugbaar. Insekte soos termiete en miere kan meer as 80% van die dieet uitmaak, hoewel die vrugte tussen 70 en 90% van die beer se vrugte uitmaak..

Hulle reproduseer tussen Mei en Julie, die wyfies baar tussen die maande November en Januarie een of twee welpies. Gedurende die eerste nege maande word die kleintjies op hul moeder se rug gedra en hulle sal een of twee en 'n half jaar by haar bly..

Brilbeer

Die brilbere (Tremarctos ornatus) in Suid-Amerika woon en endemies is aan die Tropiese Andes. Hulle is spesifiek in die lande van Venezuela, Colombia, Ecuador, Bolivië en Peru te vinde.

Die belangrikste kenmerk van hierdie diere is ongetwyfeld die wit kolle om die oë. Hierdie kolle versprei ook oor die snuit en nek. Die res van die jas is swart. Die vel is dunner as dié van ander spesies bere weens die warm klimaat waar dit woon..

Hulle kan in 'n wye verskeidenheid ekosisteme dwarsdeur die tropiese Andes woon, insluitend tropiese droë woude, tropiese vogtige laaglande, bergwoude, droë en vogtige tropiese struikgebiede en tropiese struike en grasvelde op groot hoogte..

Soos die meeste bere, is die brilbeer 'n allesetende dier; sy dieet is gebaseer op baie veselagtige en taai plantegroei, soos palmtakke en blare en bromelia. Hulle kan ook soogdiere eet hase of tapirs berg, maar meestal verbruik hulle plaaswerfdiere. As die tyd aanbreek dat die plante vrugte dra, vul die bere hul dieet met 'n wye verskeidenheid tropiese vrugte.

Daar is nie veel bekend oor die voortplanting van hierdie diere in die natuur nie. In gevangenskap gedra vrouens hulle soos seisoenale poliëstrieke. Daar is 'n paringspiek tussen Maart en Oktober. Die grootte van die werpsel wissel van een tot vier hondjies, met tweelinge die algemeenste..

Grizzly

Die grizzly (Ursus arctos) kom oor die grootste deel van die Noordelike Halfrond, Europa, Asië en die westelike Verenigde State, Alaska en Kanada voor. Omdat dit so 'n wydverspreide spesie is, word baie van die bevolking beskou subspesies, is daar ongeveer 12 verskillende.

'N Voorbeeld is die kodiak beer (Ursus arctos middendorffi) wat die Kodiak-eilandgroep in Alaska bewoon. Die soorte bere in Spanje word beperk tot die Europese spesies, Ursus arctos arctos, gevind vanaf die noorde van die Iberiese skiereiland tot Skandinawië en Rusland.

Bruin bere hulle is nie net bruin nie, hulle kan ook wees swart of roomkleur. Die grootte wissel volgens die subspesie, tussen 90 en 550 kilogram. In die boonste gewigsreeks vind ons die Kodiak-beer en in die onderste een die Europese beer.

Hulle beslaan 'n wye verskeidenheid habitatte, van droë Asiatiese steppe tot arktiese struikgewas en vogtige, matige woude. Hulle leef in 'n groter verskeidenheid habitatte as enige ander soort beer, en hulle benut ook 'n wye verskeidenheid voedsel. In die Verenigde State is hulle meer karnivore namate ons nader aan die noordpool kom, waar meer hoefdiere woon en salm kan vind. In Europa en Asië het hulle 'n alomvattender dieet.

Voortplanting vind plaas tussen die maande April en Julie, maar die bevrugte eier plant eers in die baarmoeder in. Die welpies, een tot drie, word in Januarie of Februarie gebore, wanneer die moeder in die winterslaap is. Hulle sal twee of vier jaar by haar wees.

Asiatiese swartbeer

Die bevolking van die Asiatiese swart beer (Ursus thibetanus) in 'n resessie is. Hierdie dier woon in die suide van Iran, die meer bergagtige streke van Noord-Pakistan en Afghanistan, die suidelike kant van die Himalajas deur Indië, Nepal en Bhoetan, en die vasteland van Suidoos-Asië en versprei suid in Mianmar en Thailand..

Hulle is swart met 'n klein wit sekelvormige kol op die bors. Die vel om die nek is dikker as die res van die liggaam en die hare in hierdie gebied is langer, wat die gevoel gee dat jy 'n maanhare het. Dit is medium in grootte, tussen 65 en 150 kilogram.

Hulle woon in baie verskillende soorte woude, beide in breëblaar- en naaldwoude, naby seevlak of op meer as 4000 meter hoogte.

Hulle het een baie gevarieerde dieet en seisoenaal. In die lente is hul dieet gebaseer op stingels, blare en groen lote. In die somer eet hulle 'n wye verskeidenheid insekte, soos miere wat 7 of 8 uur kan soek en bye, ook vrugte. In die herfs skuif u voorkeur na eikels, okkerneute en kastaiings. Hulle voed ook voort hoefdiere en beeste.

Hulle reproduseer in Junie en Julie, hulle kraam tussen November en Maart, afhangende van die omgewingstoestande, sal die bevrugte eiersel vroeër of later inplant. Hulle het ongeveer twee welpies wat twee jaar by hul ma sal bly..

Amerikaanse swartbeer

Die Amerikaanse swart beer (Ursus americanus) is uitgesterf in die meeste van die Verenigde State en Mexiko, tans bewoon Kanada en Alaska, waar die bevolking toeneem. Dit woon hoofsaaklik in gematigde en boreale woude, maar strek ook tot subtropiese gebiede van Florida en Mexiko, sowel as subarkties. Hulle kan naby seevlak woon of op meer as 3 500 meter hoogte.

Ondanks sy naam, kan die Amerikaanse swartbeer ander pelskleure hê, iets bruin en selfs wit kolle. Hulle kan tussen mekaar weeg 40 kilogram (die wyfies) en 250 kilogram (die mans). Hulle het 'n baie meer robuuste gelaatskleur as ander soorte beer en 'n groter kop.

Is 'n generalis en opportunistiese omnivoor, dit sal eet wat hy ook al vind. Afhangend van die seisoen, eet hulle die een of ander ding, kruie, blare, stingels, sade, vrugte, vullis, beeste, wilde soogdiere of voëls. In die herfs het berene histories gevoed met Amerikaanse kastaiings (Castanea dentata) maar na 'n plaag in die 20ste eeu wat die boompopulasie verminder het, het die bere eikebome en okkerneute begin eet..

Die voortplantingseisoen begin in die laat lente, maar die welpies sal eers gebore word voordat die moeder in die winterslaap is, soos ander soorte bere..

Reuse pandabeer

In die verlede het bevolkings van Panda beer (Ailuropoda melanoleuca) hulle versprei oor die hele China, maar tans is dit verplaas na die westelike punt van die provinsies Sichuan, Shaanxi en Gansu. Danksy die pogings wat in die bewaring daarvan belê is, blyk dit dat hierdie spesie weer groei, sodat die reuse-panda nie in gevaar is om uit te sterf nie.

Die pandabeer is die verskillendste ursid. Daar word geglo dat dit vir meer as 3 miljoen jaar geïsoleer is, en dit is dus normaal afwyking in voorkoms. Hierdie beer het 'n baie afgeronde en wit kop, met swart ore en die kontoere van die oë, die res van die liggaam is ook swart, behalwe die deel van die rug en die maag..

Wat die habitat van die pandabeer betref, moet ons weet dat hulle in gematigde woude van die berge van China woon, op 'n hoogte van tussen 1 200 en 3 300 meter. In hierdie bosse bamboes is volop, wat die belangrikste en feitlik enigste voedsel is. Pandas wissel gereeld vanweë die groeikoers van bamboes.

Hulle reproduseer van Maart tot Mei, die swangerskap duur tussen 95 en 160 dae en die kleintjies (een of twee) bring anderhalf jaar of twee by hul moeder deur totdat hulle onafhanklik word..

Ysbeer

Die Ysbeer (Ursus maritimus) ontwikkel van bruinbeer 35 miljoen jaar gelede. Hierdie dier woon in die arktiese streke en sy liggaam is volledig aangepas vir die vriesende klimaat.

Hul hare, deurskynend omdat dit hol is, is gevul met lug, wat 'n uitstekende isolator is. Daarbenewens skep dit 'n wit visuele effek, ideaal vir kamoefleer in die sneeu en om hul prooi te kan verwar. Die vel is swart, 'n belangrike eienskap, aangesien hierdie kleur die opname van hitte vergemaklik..

Wat die voer van die ysbeer betref, moet ons weet dat ons een van die vleisetendste bere in die gesig staar. Hul dieet is gebaseer op verskillende soorte robbe soos die geringde seëlPhoca hispida) of die bebaarde seël (Erignathus barbatus).

Ysbere is die diere wat die minste voortplant. Hulle het hul eerste kinders op 'n ouderdom tussen 5 en 8 jaar. Hulle het gewoonlik twee kinders wat ongeveer twee jaar by die moeder sal deurbring..

¿Die ysbeer loop die gevaar om uit te sterf? ¡Vind dit ook uit in AnimalWised!

Laat Jou Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here